Kraamzorg: hoe werkt het?

Als je zwanger bent, is een van de eerste dingen die je moet doen kraamzorg Rotterdam Zuid regelen. Hiervoor kun je contact opnemen met een kliniek of praktijk bij jou in de buurt, die kwaliteitszorg biedt. Maar voordat je een kliniek of praktijk kiest om na je bevalling kraamzorg te ontvangen, je proberen te begrijpen hoe kraamzorg werkt.

Kraamverzorgster in de periode na de bevalling

Kraamzorg richt zich op het leveren van kwaliteitszorg en speciale aandacht voor elke moeder, die net is bevallen. Om deze zorg effectief te maken, is er een nauwe samenwerking tussen de gezondheidswerkers en de zwangere vrouwen. Voor een gepersonaliseerde opvolging kun je op aanvraag permanent een kraamverzorgster bij jou thuis ontvangen. Zo word je begeleid en krijg je een eigen kraamverzorgster, die jou helpt tijdens de eerste dagen na de bevalling. Voor jouw veiligheid biedt kraamzorg een basiscontract aan dat rekening houdt met jouw ziekteverzekering.

Samenwerking tussen informele zorg en kraamzorg  

Kraamzorg werkt nauw samen met andere informele zorgverleners om ervoor te zorgen dat je na de bevalling de best mogelijke zorg en welzijn krijgt. Deze samenwerking betekent dat de klinieken en praktijken jou zorg van hoge kwaliteit kunnen bieden. Bovendien kun je dankzij deze samenwerking jouw kraamzorg op een persoonlijke en verantwoorde manier organiseren. Het zorgt er ook voor dat je in noodgevallen sneller wordt geholpen.

Goede samenwerking met een lactatiekundige

Na de geboorte is goede borstvoeding van jouw baby van het grootste belang. Maar om de baby borstvoeding te kunnen geven, moet de melkproductie effectief zijn. En om jou bij te staan, heb je een lactatiekundige die jou zal opvolgen zodat jouw baby moedermelk kan drinken wanneer hij of zij geboren wordt. Op die manier wordt het risico op een ondervoede baby geëlimineerd. Kraamzorg bundelt het formele en informele om ervoor te zorgen dat moeder en baby altijd veilig en gezond zijn.